10 razlogov zakaj uporabljati nosilke za nošenje

1. Dojenčku je pri mamici najljubše.

Po 9 mesecih čiste bližine, bo tudi po porodu dojenčkova največja želja biti tesno povezan z mamo. Nošenje krepi vez med staršem in novorojenčkom.

Raztegljiv trak Boba Rainforest

2. Raztegljivi trakovi in mehke nosilke omogočajo preprosto dojenje.

Mama in dojenček sta ves čas pripravljena za udobno hranjenje in razen pravih ljubiteljev nošenja, nihče tega ne bo niti opazil.

Mehka nosilka Boba X Oceana

3. V gneči in obljudenih prostorih je dojenček varen z mamo ali očkom.

Nosilke omogočajo staršem, da gredo z otrokom na mesta, ki so z vozičkom težko dostopna in samostojna hoja za malčke ne pride v poštev. V mehki nosilki pri enem od staršev je najvarnejše mesto za vašega malega pustolovca.

4. Kjerkoli ste, vaš otrok lahko nemoteno počiva.

Vašemu otroku bo v mehki nosilki ali raztegljivem traku vedno dovolj udobno, da ga zazibate v dnevni spanec. Tako vam ni potrebno skrbeti, kam boste odložili vašega malčka in preverjati kdaj se bo zbudil. Vašo pustolovščino lahko breskrbno nadaljujete s spečim dojenčkom.

Mehka nosilka Boba 4GS Mermaid and Unicorn

 

5. Sedenje s pokrčenimi nogicami je najboljši položaj za nošenje.

Ergonomske mehke nosilke in pravilno zavezani raztegljivi trakovi, bodo poskrbeli, da bo vaš malček vedno v ergonosmkem položaju žabice, ki podpira njegovo hrbtenico in kolke.

Mehka nosilka Boba X Mademoiselle

6. Nošenje bo olajšalo vaša vsakodnevna opravila.

Pospravljanje, kuhanje, nakupovanje,... Vsa ta opravila bodo lažja s strukturirano mehko nosilko ali raztegljivim trakom, saj vam omogoča obe roki prosti. 

Raztegljiv trak Boba Boho

7. Dojenček se uči in zabava ob opazovanju življenja očka in mamice.

Dojenčki v nosilkah budno spremljajo dogajanje okoli sebe. Popolnoma vsakdanja opravila so za dojenčke izredno zanimiva in ob spremljanju mamice ali očka bo dojenček spoznaval nove stvari.

8. Nošenje omogoča lažjo skrb za starejše bratce in sestrice.

Z dojenčkom v nosilki boste vedno imeli vsaj eno roko na voljo za pripravo hrane ali igro s starejšim otrokom. Tako bo tudi starejši bratec ali sestrica dobila dovolj pozornosti, vi pa ne boste zamudili dragocenih trenutkov.

Mehka nosilka Boba 4GS Bear Cub in Otroška mini nosilka za lutke Boba Bear Cub

9. Pokazali boste svetu, da ste predani le najboljšemu za vašega otroka.

Z nošenjem širite idejo o nošenju otrok v mehkih nosilkah in raztegljivih trakovih med starše, ki tega prej niso poznali in, ki vam bodo zagotovo hvaležni za to novo odkritje.

10 . Najpomembnejša stvar; nošenje bo osrečilo vas in vašega najmlajšega.

Raztegljiv trak Boba Savannah

 

Vir: https://eu.boba.com/blogs/boba-reads/top-10-reasons-to-use-a-baby-carrier