5. Evropski teden nošenja: Varen v mojem objemu

5. Evropski teden nošenja: Varen v mojem objemu

Kaj je Evropski teden nošenja?

Evropski teden nošenja je teden, ko državljani Evrope skupaj praznujemo nošenje otrok in dojenčkov v svojih lokalnih skupnostih. To je skupni projekt, ki ga izvaja širok spekter evropskih ljubiteljev nošenja.5. Evropski teden nošenja: Varen v mojem objemu

Varen v mojem objemu

V 2021 je bila za temo Evropskega tedna nošenja izbran naslov "Varen v mojem objemu".

Varnost otrok je bila za družine vedno zelo pomembna. Manjši kot je otrok, bolj moramo biti skrbni, toda vse od izbruha pandemije COVID je ohranjanje varnosti vseh naših najdražjih v središču našega razmišljanja.

Kje drugje bi se lahko dojenček počutil bolj varno kot v naročju staršev, ki ga ščitijo s telesom, varujejo z rokami, pomirjajo s svojo toploto in negujejo z mikrobiomom?

Nenehen telesni stik in nežni gibi omogočajo, da se dojenčki počutijo varne in jih pomirjene, ko so v stiski. Starši instinktivno poznamo hitrost in tempo premikanja, ko naši dojenčki potrebujejo nošenje, zibanje in pomiritev.

Vsi starši držijo in nosijo svoje otroke: nekateri uporabljamo roke, drugi pa pripomočke sa nošenje, kot so trakovi in nosilke. Bistvo je enako: želimo vzpostaviti tesen stik, da bodo dojenčki varni v naših rokah.5. Evropski teden nošenja: Varen v mojem objemuV dolgih mesecih pandemije se morda počutimo osamljene, mnogi fizično ločeni od svojih najdražjih, pogosto tudi sami z majhnimi dojenčki in starejšimi otroki. Morda se počutimo potisnjene do meja svojih zmožnosti medtem, ko skušamo uravnotežiti delo od doma, šolanje otrok doma z običajno dnevno rutino in zapletenimi omejitvami. Vendar to ne pomeni, da smo sami.

Skozi 5. Evropski teden nošenja se lahko med seboj povežemo z varne razdalje tako, da delimo svoje misli, fotografije in trenutke svojega življenja, se spodbujamo in dvigujemo, priznavamo in poslušamo.

Kako poteka Evropski teden nošenja?

V letu 2021 nadaljujemo s tem, da stvari počnemo nekoliko drugače kot smo bili morda navajeni prej . V času omejevanja fizičnih stikov odpadejo dogodki, druženja in prireditve, vendar lahko še vedno praznujemo nošenje naših otrok in vadimo čustveno bližino.

Teden bo obeležen s fotografijami dojenčkov, ki se nosijo po vsej evropski celini, da bomo lahko prepoznali, da smo vsi del širše skupnosti in gradimo vezi med seboj.

Zato vabljeni, da se nam pridružite pri praznovanju, tako da delite na svojih socialnih omrežjih ali pa nam pošljete svojo sliko nošenja na naš FB ali IG profil in na ta način ljubezen do nošenja svojih otrok delite z nami in z drugimi ljubitelji nošenja.

5. Evropski teden nošenja: Varen v mojem objemu

Ne spreglej posebne ponudbe v času EBW 2021

Evropski teden nošenja prinaša tudi posebno poudbo na Nosilke.si. Več info in kodo za popust najdeš tukaj. 5. Evropski teden nošenja: Varen v mojem objemuPovežimo se v ljubezni do nošenja otrok!

Vir: https://europeanbabywearingweek.weebly.com/