Razlike med nosilkama Boba 4G in Boba Air

Boba 4G je verjetno najbolj priljubljena strukturirana mehka nosilka na slovenskem trgu, Boba Air pa je njena lažja verzija. Kljub podobnosti nosilki nudita precej drugačno izkušnjo nošenja, zato v kolikor niste popolnoma prepričani ali se odločiti za struktrirano mehko nosilko Boba 4G ali Boba Air, za poenostavitev odločitve preberite primerjavo bistvenih razlik Boba Carrier 4G in Boba Air.

Nosilka Boba 4G Kangoroo

Teža nosilke in shranjevanje

Boba Air je najlažja mehka nosilka na trgu in tehta le 300 g. Je super majhna, vendar ima kljub temu vse lastnosti običajne strukturirane nosilke, razen oblazinjenja. Zloži se v priročno torbico in je v smislu praktičnosti prenašanja brez primerjave. Boba Air zavzame neverjetno malo prostora, saj se zloži približno na velikosti zložljivega dežnika in jo je možno pospraviti v večino torbic, zato jo lahko imate vedno s seboj. Ker se prilega majhnim prostorom in je enostavna za shranjevanje je nadvse primerna za potovanja in izlete. Enostavno se namesti in pospravi ter jo imate lahko praktično vedno s seboj.

Boba Air - mehka strukturirana nosilka

Nosilka Boba 4G tehta 900 g in je že na pogled obilnejša, predvsem zaradi več materiala in podloženosti. Kljub temu se lahko zloži in pospravi, vendar bo pri tem vzela nekoliko več prostora za shranjevanje. V kolikor bi jo želeli lično pospraviti, vzeti nosilko na pot in jo imeti ob sebi je izredno praktična torbica Boba za shranjevanje nosilke, ki pa ni priložena Boba Carrier 4G, možno pa jo je kupiti ločeno.

Boba torbica za shranjevanje nosilke

Primerna starost za nošenje

Boba Air se lahko uporablja od približno 5 - 6 meseca oz. 7 kg naprej, medtem ko Boba Carrier 4G z integriranim vstavkom za novorojenčke in majhne dojenčke omogoča uporabo že od rojstva oz. od 3,2 kg dalje.

Obe nosiliki sta odlični za nošenje dojenčkov med 7 - 10 kg in tudi za nošenje starejših malčkov med 10 -15 kg. Za nošenje otrok med 15 - 20 kg pa bo verjetno bolj udobna in primerna nosilka Boba Carrier 4G.

Udobje in možnosti uporabe

Boba Air je zasnovan za občasno uporabo predvsem z namenom, da je vedno ob vas, kjerkoli in kadarkoli jo potrebujete, za vsak slučaj, da ne zavzame preveč prostora in nudi ustrezno podporo za otroka. Ni pa primerna za daljšo dnevno uporabo in nošenje. Na drugi strani Boba Carrier 4G odlična za daljše nošenje in nudi najvišjo mero udobja tudi pri nošenju večjih oz. težjih otrok. 

Obe strukturirani nosilki imata možnost nošenja spredaj in zadaj ter omogočata enostavno dojenje. Sta enostavni za uporabo in ustrezata staršem vseh velikosti in postav. Ergonomska zasnova in višje hrbtišče (5 do 8 cm) od podobnih nosilk na tržišču malčkom zagotavlja boljšo oporo in jih pritegne bližje našemu hrbtu in s tem težišču, zato je nošenje kar se da udobno otrok pa je ob tem varno podprt.

Material

Boba Air je izdelana iz visokokakovostnega lahkega, trpežnega in vzdržljivega najlona in je vodotesna. Naramnice nosilke se sicer udobno prilegajo a niso podložene in lahko ob daljšem nošenju postenjo neudobne. Brez ojačitve in oblazinjenja bo tanjša različica nosilke bolj prijetna za nošenje v višjih temperaturah.

Nosilka Boba Carrier 4G pa je izdelana iz 100% bombaža in je dodatno podložena oz. oblazinjena. Ima oblazinjene naramne trakove in pas ter je zato udobnejša za nošenje, predvsem ob daljši uporabi. S tem pride tudi dodatna teža in velikost na drugi strani.

Dodatki

Obe Boba nosilki sta zelo premišljeno zasnovani, vendar ima Boba Carrier 4G več standardnih dodatkov. Vključuje integrirani vstavek za boljšo podporo majhnim dojenčkom, patentirane snemljive paščke za nogice, ki malčkom le te podprejo kadar so utrujene in s tem nudijo dodatno oporo za udoben in zdrav sedeč položaj v tako imenovanem položaju žabice, na pasu ima manjši žep za shranjevanje in uporabne zaponke na naramnicah na katere lahko pitrdimo svojo torbico ali igračke za otroka.

Integrirani vstavek za novorojenčke nosilke Boba Carrier 4g

Obe nosiliki imata kapuco za varovanje glavice, ko otrok zaspi, diskretno dojenje ali zaščito pred vremenom. Medtem ko je kapuca Boba Carrier 4G nosilke snemljiva in nastavljiva, je Boba Air kapuca pritrjena, obe pa se lahko zložita v priročen vgrajen žep na hrbtni strani, ki se lahko uporablja tudi za shranjevanje drugih manjših potrebščin. Boba Carrier 4G pa ima na pasu tudi dodatna manjša žepa za shranjevanje malenkosti.

Na kratko

Za daljše nošenje vsekakor priporočamo Boba Carrier 4G, medtem ko je Boba Air kot nalašč za hitre nakupovalne izlete, uporabo na krajših izletih, opravkih in v primerih, ko se lahko odrečete nekaj udobja v korist lažji teži in priročnosti. Je odličen sopotnik v torbici, kadar niste prepričani ali boste nosilko potrebovali za nošenje otroka, ali kadar enostavno nimate dovolj prostora, da bi s seboj vzeli večjo nosilko. Če pa ste navdušeni nad nošenjem, si boste verjetno omislili obe nosilki in jih kombinirali glede na potrebe. Odločitev na podlagi vaših potreb in prednosti posamezne nosilke vam bo zagotovo prinesla zadovoljstvo z vašo odločitvijo.

Ne glede na to katero boste izbrali je kvalitetna nosilka eden izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vam pomagajo pri mobilnosti, gibanju na prostem in prostim rokam za razna opravila ali igro s sorojenci. Poskrbite, da vedno upoštevate navodila in priporočila za nošenje ter je obraz vašega dojenčka viden in ga lahko poljubite ves čas.